Ga terug
+ servings
red velvet taartjes

Red velvet taartjes

Maak met dit recept deze leuke, maar vooral lekkere red velvet taartjes met aardbeien!
4.50 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Porties: 5 taartjes

Dit heb je nodig:

Cake

  • 250 gram bloem
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram suiker
  • 250 milliliter karnemelk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels cacao
  • 1 theelepel rode vloeistof
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 gram zout

Cream cheese

  • 125 gram Philadelphia roomkaas
  • 125 gram mascarpone
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanillearoma

Verder

  • Aardbeien
  • Aardbeienjam
  • Verse munt
  • Uitsteekringen 7 cm Ø
  • Bakblik bakvorm 38×26
  • Spuitzak met rond spuitmondje

Zo maak je het:

Cake

  • Verhit de oven voor op 170℃ en bekleed de bakvorm met bakpapier
  • Klop de roomboter samen met de suiker en vanillesuiker zacht
  • Voeg dan één voor één de eieren toe en klop tot een homogene massa, pak 2 eetlepels van dit mengsel en doe dit in een apart bakje
  • Doe de kleurstof in dit bakje en doe daar een eetlepel karnemelk bij, roer goed
  • Meng bloem, zout en cacao in een kom en doe dit bij het ei-botermengsel, mix het en en voeg ondertussen voorzichtig de karnemelk toe
  • Doe als laatste het bakje met het kleurstofmengsel bij het beslag en mix tot alles mooi rood is geworden
  • Verdeel het beslag in 2 delen, giet 1 deel in de bakvorm en bak deze in 15 minuten gaar, haal daarna uit de vorm en laat afkoelen. Bekleed wederom met bakpapier en bak nu het 2e deel van het beslag af
  • Laat de cakeplakken helemaal afkoelen

Cream cheese

  • Roer de mascarpone samen met de roomkaas door elkaar
  • Klop de roomboter wit en zalvig en voeg dan de poedersuiker toe, voeg als laatste de vanillearoma toe
  • Meng met een spatel de roomboter samen met de roomkaas door elkaar en doe deze in een spuitzak met glad spuitmondje
  • Druk 15 rondjes uit de plakken cake en pak 3 plakjes per taartje
  • Spuit op het onderste plakje op de buitenste ring de cream cheese en vul het midden op met wat jam, leg dan het 2e plakje cake erop en herhaal deze stap
  • Dek af met plakje nr. 3 en spuit deze helemaal op met de cream cheese
  • Versier de taartjes met stukjes aardbei en verse munt