Ga terug
+ servings
Pitmoppen

Pitmoppen

Het recept voor deze heerlijke Hollandse roomboter koekjes
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 28 koekjes

Dit heb je nodig:

  • 150 gram roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 4 gram vanillesuiker
  • 2 gram zout
  • 7 gram citroensap
  • 25 gram ei
  • 250 gram Zeeuwse bloem
  • 3 gram baking soda
  • 1 los geklopt ei
  • Halve amandelen

Zo maak je het:

  • Klop de boter zacht
  • Voeg de suiker, vanillesuiker, citroen en zout toe, klop tot egaal mengsel
  • Voeg de 25 gram ei toe en klop wederom tot egaal mengsel
  • Voeg de baking soda en bloem toe, kneed dit tot een glad deeg
  • Maak hiervan een rechthoekig blok van 4 bij 4 cm en wikkel deze in plastic folie, laat minimaal 1 uur koud worden in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 170℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd het deeg in plakjes van circa 1/2 cm dik en leg deze op de bakplaat met 2 cm tussen de koekjes
  • Besmeer de koekjes met ei, garneer daarna met twee halve amandelen en besmeer wederom met ei
  • Bak de pitmoppen in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin
  • Bewaar de pitmoppen in een luchtdichte doos