Ga terug
+ servings
Broodje worst met zuurkool en spek

Broodje worst met zuurkool en spek

No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 6 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 6 verse knakworsten
  • 200 gram zuurkool Je hoeft deze niet eerst te koken!
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • Grove mosterd bv Limburgse mosterd van Marne
  • Geraspte kaas
  • 1 ei losgeklopt

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakplaat met bladerdeeg en verwarm de oven voor op 215℃, laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Verwijder het plastic velletje van het plakje bladerdeeg en bestrijk dit plakje bladerdeeg diagonaal met wat mosterd en leg hier wat zuurkool op
  • Wikkel de knakworst in 2 plakjes ontbijtspek en leg deze op de zuurkool
  • Vouw het bladerdeeg om de worst heen en plak het aan elkaar met wat losgeklopt ei
  • Doe dit net zo bij de andere 5 broodjes en leg ze allemaal op de bakplaat
  • Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei en strooi hier kaas overheen
  • Bak de broodjes in zo'n 20 minuten gaar
  • De broodjes zijn het lekkerste als ze warm zijn!