Ga terug
+ servings
cranberry sinaasappel tulbandjes

Cranberry sinaasappel tulbandjes

Heerlijke cakejes voor kerst!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 tulbandjes

Dit heb je nodig:

  • 150 gram roomboter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 milliliter kookroom
  • 2 eetlepels witte chocoladedruppels
  • Rasp van 1 biologische sinaasappel
  • 2 gram zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram cranberry's
  • Poedersuiker

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, vet de vormpjes in met bakspray
  • Klop de boter zacht, voeg dan de suiker, zout en vanillesuiker toe
  • Voeg een voor een de eieren toe
  • Doe de creme fraiche en het sinaasappelrasp erbij en klop op tot een luchtig egaal mengsel
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe
  • Meng 1 eetlepel bloem door de cranberry's en roer deze samen met de witte chocolade door het beslag
  • Vul een spuitzak met het beslag en spuit elk vormpje vol met het beslag
  • Bak de cakejes gaar in circa 45 minuten
  • Laat de cakejes wat afkoelen en verwijder het bakblik
  • Bestuif met poedersuiker voor opdienen