Ga terug
+ servings
Franse chocoladetaart

Franse chocoladetaart

Een heerlijke simpele, maar smeuïge en heerlijke chocoladetaart
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 12 puntjes

Dit heb je nodig:

  • 200 gram pure chocolade minimaal 65% cacao
  • 200 gram roomboter
  • 150 gram suiker
  • 1 gram zout
  • 5 eieren
  • 1 stick oplos espresso
  • 2 volle eetlepels bloem
  • Poedersuiker om te bestuiven
  • Springvorm 24 cm Ø

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃ en bekleed de springvorm met bakpapier
  • Breek de chocolade in stukjes en laat deze au bain marie smelten
  • Snijd de boter in blokjes en doe deze bij de chocolade en laat deze meesmelten, roer goed door
  • Haal de kom van het vuur zodra de chocola en boter is gesmolten en roer de oplos espresso der door heen
  • Roer de suiker en eieren door het mengsel, maar klop het beslag niet al te luchtig
  • Roer de bloem door het beslag tot het goed gemengd is en giet dan het beslag in de taartvorm
  • Bak de taart gaar in 25 minuten en laat helemaal afkoelen in de taartvorm
  • Stort daarna de taart op een bord en laat verder goed afkoelen en pak daarna in in aluminiumfolie
  • Het is lastig, maar laat de taart 24 uur afgedekt staan
  • Bestuif voor gebruik met poedersuiker