Breng de suiker en water aan de kook tot een temperatuur van 118 °C
Parfait
Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en snuf zout luchtig op en giet dan de suikersiroop er langzaam bij en klop door tot kamertemperatuur
Klop de slagroom samen met de oplos espresso lobbig en spatel dit voorzichtig door de eidooiers
Giet de helft van het parfait in de siliconenvorm, haal de lange vingers kort door de espresso of koffielikeur en leg deze in de lengte over de gehele vorm op het mengsel en giet dan de rest erover heen*
Dek af met plastic folie en zet het voor minstens een nacht in de vriezer
Versiering
Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone op en vul een spuitzak met glad spuitmondje hiermee
Druk de parfait uit de vorm en spuit mooie lange banen vanaf de onderkant naar de bovenkant en bestuif met cacao
Notities
* Ik heb het niet gedaan, maar wat ook mogelijk is, is om een bodem te maken van lange vingers. Leg dan op het laatste nog lange vingers op de parfait en dek af met plastic folie.