Ga terug
+ servings
Tiramisu parfait

Tiramisu parfait

Heerlijk romig koffie ijs met lange vingers en mascarponeroom
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 12 plakjes

Dit heb je nodig:

Suikersiroop

  • 100 gram suiker
  • 50 milliliter water

Parfait

  • 4 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 zakjes oplos espresso
  • 250 milliliter slagroom
  • Snufje zout
  • Lange vingers
  • 50 kopje espresso of koffielikeur

Topping

  • 250 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels suiker
  • Cacao

Verder

  • Siliconen cakevorm

Zo maak je het:

Suikersiroop

  • Breng de suiker en water aan de kook tot een temperatuur van 118 °C

Parfait

  • Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en snuf zout luchtig op en giet dan de suikersiroop er langzaam bij en klop door tot kamertemperatuur
  • Klop de slagroom samen met de oplos espresso lobbig en spatel dit voorzichtig door de eidooiers
  • Giet de helft van het parfait in de siliconenvorm, haal de lange vingers kort door de espresso of koffielikeur en leg deze in de lengte over de gehele vorm op het mengsel en giet dan de rest erover heen*
  • Dek af met plastic folie en zet het voor minstens een nacht in de vriezer

Versiering

  • Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone op en vul een spuitzak met glad spuitmondje hiermee
  • Druk de parfait uit de vorm en spuit mooie lange banen vanaf de onderkant naar de bovenkant en bestuif met cacao

Notities

* Ik heb het niet gedaan, maar wat ook mogelijk is, is om een bodem te maken van lange vingers. Leg dan op het laatste nog lange vingers op de parfait en dek af met plastic folie.