Ga terug
+ servings
Speculaas dripcake

Speculaas dripcake

No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 10 puntjes

Dit heb je nodig:

Biscuit

  • 400 gram ei
  • 220 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker 16 gram
  • 170 gram tarwebloem
  • 55 gram maïzena

Vulling

  • 500 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels speculoos
  • Speculaasjes

Botercrème

  • 450 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel vanille essence
  • 350 gram witte chocolade

Chocoladedrip

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 milliliter slagroom
  • 15 gram ongezouten roomboter

Topping

  • Speculaasjes
  • Kruidnoten

Verder

  • ronde bakvorm 22 cm diameter
  • 2 spuitzak en gekarteld spuitmondje

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg op de bodem van het taart een velletje bakpapier

Biscuit

  • Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig en dik beslag, circa 10 minuten kloppen
  • Zeef de bloem en maïzena boven de kom en spatel dit door het beslag
  • Verdeel dit beslag in 3 gelijke porties en doe 1 portie in de bakvorm
  • Doe deze in de oven en bak het biscuit in circa 25 minuten gaar
  • Doe dit zo ook bij de andere twee porties zodat je dikke 3 bodems hebt

Vulling

  • Doe de mascarpone en speculoos in een kom en klop dit los met elkaar
  • Voeg de slagroom en suiker toe en klop tot een luchtig en stevig room
  • Leg de slagroom tot gebruik in de koelkast

Botercrème

  • Klop de roomboter totdat deze wit begint te kleuren (dit duurt wel eventjes, maar het maakt de crème heerlijk luchtig), doe beetje bij beetje de poedersuiker erbij en op het laatst de vanille
  • Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur
  • Giet al kloppend de gesmolten chocolade bij de botercrème en laat deze 15 minuten iets steviger worden in de koelkast

Afwerking

  • Vul een spuitzak met wat botercrème en spuit langs de rand van de bodem nr. 1 een dijkje
  • Vul deze met een laag speculoos slagroom en verkruimel daarop een speculaasje, houd wat slagroom apart voor de toefjes
  • Beleg deze met taartbodem nr. 2 en spuit hier ook met de botercrème een dijkje
  • Vul deze wederom met wat slagroom en verkruimel een speculaasje
  • Dek de taart af met taartbodem nr. 3
  • Smeer de taart af met de botercrème en laat deze voor een uurtje koud worden in de koelkast

Drip

  • Doe de chocolade in een hittebestendige kom en verwarm in een steelpannetje de slagroom totdat er kleine bubbeltjes komen aan de buitenkant
  • Giet de warme slagroom op de chocolade en roer dit erdoor totdat alle chocolade gesmolten is en er een egale ganache ontstaat, roer het klontje boter mee
  • Haal de taart uit de koelkast, neem een theelepeltje chocoladeganache en giet dit net op het randje van de taart zodat er een druppel naar beneden zakt. Door de kou van de taart wordt de chocolade hard
  • Doe dit totdat de gehele taart versierd is met druppeltjes chocolade en smeer dan de bovenkant in met de ganache
  • Doe de overige slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en versier de taart met toefjes en speculaasjes
  • Maak onderop de taart een rand van kruidnoten