Ga terug
+ servings
gespoten chocoladeletters

Gespoten chocoladeletters

Heerlijke romige chocoladeletters
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 3 letters

Dit heb je nodig:

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 525 gram melk chocolade callets of in stukjes
  • 225 gram pure chocolade callets of in stukjes

Verder

  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje 10-12 mm
  • Sinterklaasdecoratie pepernoten, sprinkles, smarties, enz. enz.

Zo maak je het:

  • Klop de roomboter romig zodat de boter wit uitslaat, dit kan wel eventjes duren
  • Smelt de melkchocolade au bain marie
  • Laat de chocolade afkoelen tot circa 32 graden Celsius
  • Bedenk ondertussen hoe groot de chocoladeletters mogen worden en welke letters je wilt, teken dit eventueel op de achterkant van bakpapier zodat je die lijnen kunt volgen tijdens het spuiten of gebruik chocolade letter doosjes
  • Doe al kloppend de chocolade bij de zachte boter totdat het goed gemengd is
  • Doe de chocolade in de spuitzak met het spuitmondje en spuit de chocoladeletters op
  • Versier de letters met de chocolaatjes, pepernoten en smarties en laat ze daarna circa 2 uur opharden in een wat koelere kamer of 10 minuten in de koelkast