Ga terug
erwtensoep

Erwtensoep

Het lekkerste recept voor een grote pan met soep
No ratings yet
Afdrukken Pin

Dit heb je nodig:

  • 500 gram spliterwten
  • 2,2 liter water
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 2 rookworsten
  • 3/4 knolselderij
  • 2 winterpeen
  • 1 grote prei
  • 2 grote kruimige aardappels
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 stengels bladselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 zwarte pepers gekneusd
  • Peper & zout

Zo maak je het:

  • Doe de spliterwten in een vergiet en spoel ze af onder lauw water
  • Vul een grote pan met 2 liter water en doe hier de spliterwten en bouillonblokje bij, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de erwten gaar zijn, roer af en toe door
  • Snijd ondertussen de groentes en aardappelen in stukjes en doe deze samen met de spekjes en rookworsten in de pan
  • Breng de soep op smaak met wat peper, zout, de gekneusde pepers en het bladselderij
  • Laat de soep minstens 30 minuten zachtjes door pruttelen, roer af en toe door en mocht het te dik worden, voeg beetje bij beetje water toe
  • Haal de rookworsten uit de pan en snijd deze in plakjes

Snelkookpan

  • Doe alle ingrediĆ«nten in de pan, maar nu 2 liter water ipv 2,2 liter, behalve de spek en rookworst en laat de pan circa 40 minuten koken op druk
  • Doe als laatste de worst en spek erbij en laat het dan nog even zachtjes doorpruttelen totdat het vlees gaar is
  • Haal de worsten uit de pan en snijd deze in plakjes