Ga terug
+ servings
boterkoek

Boterkoek

Heerlijke smeuïge boterkoek met een vleugje citroen
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 20 stukjes

Dit heb je nodig:

  • 350 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 350 gram bloem
  • 220 gram witte basterdsuiker
  • 4 gram zout
  • Citroenrasp van halve citroen
  • 1 ei voor het bestrijken
  • 8 gram vanillesuiker

Verder

  • Rechthoekige bakvorm 28x18

Zo maak je het:

  • Klop de roomboter samen met de suiker, citroenrasp en vanillesuiker glad
  • Voeg de bloem met zout toe en klop tot een egaal deeg
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en vul deze met het deeg, druk plat met de bolle kant van de lepel en een klein beetje water
  • Dek af met plastic folie en laat voor 1 uurtje koud worden in de koelkast
  • Haal de koek zo'n 15 minuten van te voren uit de koelkast, bestrijk met een losgeklopt eitje en trek met een vork de strepen in de koek
  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bak de boterkoek in zo'n 30 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de koek in de vorm helemaal afkoelen en snijd daarna in stukjes, bewaar luchtdicht