Ga terug
+ servings
witte chocolade frambozen cheesecake

Witte chocolade frambozen cheesecake

Witte chocolade en frambozen gaan ontzettend goed samen, dat proef je in deze overheerlijke frambozencheesecake
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 10 punten

Dit heb je nodig:

Cheesecake

  • 200 gram kandijkoeken
  • 80 gram roomboter
  • 500 gram roomkaas
  • 125 gram zure room
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 200 gram witte chocolade
  • 1 eidooier
  • 2 eieren

Frambozencoulis

  • 250 gram diepvriesframbozen
  • 50 gram kristalsuiker

Zo maak je het:

Frambozencoulis

  • Laat de frambozen ontdooien. Doe ze vervolgens in een steelpannetje samen met de suiker en breng deze aan de kook voor circa 5 minuten
  • Giet de frambozen door een fijne zeef zodat de pitjes achterblijven en laat de coulis afkoelen.
  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in, verwarm de oven voor op 140 graden Celsius (boven- en onderwarmte)

Bodem

  • Smelt de roomboter in een steelpannetje en maal de kandijkoeken tot kleine kruimels
  • Roer de kruimels door de roomboter en verdeel dit over de bodem van de springvorm, druk met bolle kant van de lepel goed aan

Cheesecake

  • Smelt de witte chocolade au bain marie en laat afkoelen tot lauw, roer af en toe even door
  • Klop de roomkaas zacht en voeg de zure room en vanille-essence toe
  • Doe een schep van de roomkaas bij de chocolade, roer goed door en en mix beetje voor beetje de witte chocolade door de roomkaas en mix tot een egaal mengsel
  • Spatel één voor één de eieren en eidooier door het beslag, niet te hard want er mag niet teveel lucht in het beslag komen
  • Vul de springvorm met het beslag en roer glad
  • Breng met behulp van een theelepeltje druppeltjes coulis aan op de taart en maak met de achterkant van de lepeltjes mooie patronen, bewaar de overige coulis
  • Bak de cheesecake af in circa 50-60 minuten, open de deur van de oven niet, want zo ontstaan er door temperatuurverschil scheurtjes!
  • Laat de cheesecake daarna voor 1 uur afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier
  • Laat daarna de cheesecake helemaal afkoelen
  • Zet de cheesecake in de koelkast en laat deze voor minimaal 2 uur opstijven – het liefste een nachtje!
  • Serveer de taart samen met de overige frambozencoulis en geniet!