Pel 1 sjalot en snijd deze in ringen, doe hier 1 el bloem bij en meng dit grondig door elkaar
Verhit een laagje zonnebloemolie en frituur hier de uien in tot ze mooi bruin gebakken zijn, laat uitlekken op een velletje keukenpapier en bestrooi daarna met wat zout
Spoel de aardappels grondig af en snijd deze in gelijkmatige stukjes
Doe deze aardappelstukjes in een pan met water tot ze net onder staan, bestrooi met wat zout en breng het aan de kook voor circa 10 minuten, giet het daarna af
Pel en snijd de overige sjalotten fijn, snijd ook de knoflook klein
Doe de spekreepjes in de koekenpan, laat even bakken en voeg dan de sjalotjes en knoflook toe en bak tot de uien mooi bruin gekleurd zijn
Meng de sour cream met de mayonaise en yoghurt en maak op smaak met peterselie, bieslook, zout en peper, voeg naar wens eventueel nog een geraspt teentje knoflook toe
Meng de dressing door de aardappelstukjes en voeg ook de gebakken spekjes met uitjes toe, samen met wat spekvet uit de pan of serveer de aardappelstukjes met een flinke klodder dressing zoals op de foto
Top de salade af met wat van de gefrituurde uitjes en geniet!