Ga terug
+ servings
Aardappelsalade sour cream

Aardappelsalade met sour cream, ui en spek

Een heerlijke lauwwarme aardappelsalade
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo Opperdoezer Ronde
  • 200 gram zure room
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Scheutje yoghurt
  • 150 gram spekreepjes
  • 3 sjalotjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 tenen knoflook
  • Verse bieslook
  • Verse peterselie
  • Zonnebloemolie
  • Zout & peper

Zo maak je het:

  • Pel 1 sjalot en snijd deze in ringen, doe hier 1 el bloem bij en meng dit grondig door elkaar
  • Verhit een laagje zonnebloemolie en frituur hier de uien in tot ze mooi bruin gebakken zijn, laat uitlekken op een velletje keukenpapier en bestrooi daarna met wat zout
  • Spoel de aardappels grondig af en snijd deze in gelijkmatige stukjes
  • Doe deze aardappelstukjes in een pan met water tot ze net onder staan, bestrooi met wat zout en breng het aan de kook voor circa 10 minuten, giet het daarna af
  • Pel en snijd de overige sjalotten fijn, snijd ook de knoflook klein
  • Doe de spekreepjes in de koekenpan, laat even bakken en voeg dan de sjalotjes en knoflook toe en bak tot de uien mooi bruin gekleurd zijn
  • Meng de sour cream met de mayonaise en yoghurt en maak op smaak met peterselie, bieslook, zout en peper, voeg naar wens eventueel nog een geraspt teentje knoflook toe
  • Meng de dressing door de aardappelstukjes en voeg ook de gebakken spekjes met uitjes toe, samen met wat spekvet uit de pan of serveer de aardappelstukjes met een flinke klodder dressing zoals op de foto
  • Top de salade af met wat van de gefrituurde uitjes en geniet!