Ga terug
+ servings
Amarena ijs

Amarena ijs met Griekse yoghurt

Heerlijk friszoet ijs op basis van Griekse yoghurt
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 1 liter

Extra nodig

  • 1 ijsmachine inhoud 1 liter

Dit heb je nodig:

  • 200 milliliter Griekse yoghurt 10%
  • 200 milliliter volle melk
  • 100 milliliter slagroom 35%
  • 100 gram basterdsuiker wit
  • Snufje zout
  • 50 gram amarena kersen op siroop
  • IJshoorntjes optioneel

Zo maak je het:

  • Doe de yoghurt, melk, slagroom en suiker in een kom en klop dit met de staafmixer voor circa 2 minuten stevig door, voeg op het laatst een snufje zout toe
  • Laat vervolgens de ijsmachine koud worden en giet de mix in de ijsmachine en laat deze voor circa 30 tot 40 minuten draaien tot het ijs mooi dik is
  • Snijd de amarena kersen door de midden en voeg deze samen met wat siroop op het laatste toe aan het ijs
  • Vul vervolgens een bak met het ijs en laat het in de vriezer nog even verder opstijven