Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oreo parfiat
Heerlijk romig ijs met stukjes oreo en chocolade
No ratings yet
Print
Pin
Servings:
12
plakjes
Dit heb je nodig:
Suikersiroop
100
gram
suiker
50
milliliter
water
Parfait
6
eidooiers
1
zakje
vanillesuiker
350
milliliter
slagroom
1½
pak oreo koekjes
Snufje
zout
Topping
100
gram
pure chocolade
Oreo koekjes ter garnering
Verder
Siliconen cakevorm
Zo maak je het:
Suikersiroop
Breng de suiker en water aan de kook tot een temperatuur van 118 °C
Parfait
Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en snuf zout luchtig op en giet dan de suikersiroop er langzaam bij en klop door tot kamertemperatuur
Klop de slagroom lobbig en spatel dit voorzichtig door de eidooiers
Verkruimel de oreo koeken en spatel deze door het parfait mengsel, laat een paar koekjes achter ter decoratie
Giet het mengsel in de siliconenvorm, dek af met plastic folie en zet het voor minstens een nacht in de vriezer
Versiering
Smelt de chocolade au bain marie
Druk voorzichtig de parfait uit zijn vorm en versier deze met de gesmolten chocolade
Versier met wat oreokoekjes
Notities
* Omdat dit kleine bollen parfait zijn, zijn ze zacht genoeg om meteen te eten, dus je hoeft ze niet ver van te voren uit de vriezer te halen..