Ga terug
+ servings
oreo parfait

Oreo parfiat

Heerlijk romig ijs met stukjes oreo en chocolade
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 12 plakjes

Dit heb je nodig:

Suikersiroop

  • 100 gram suiker
  • 50 milliliter water

Parfait

  • 6 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 350 milliliter slagroom
  • pak oreo koekjes
  • Snufje zout

Topping

  • 100 gram pure chocolade
  • Oreo koekjes ter garnering

Verder

  • Siliconen cakevorm

Zo maak je het:

Suikersiroop

  • Breng de suiker en water aan de kook tot een temperatuur van 118 °C

Parfait

  • Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en snuf zout luchtig op en giet dan de suikersiroop er langzaam bij en klop door tot kamertemperatuur
  • Klop de slagroom lobbig en spatel dit voorzichtig door de eidooiers
  • Verkruimel de oreo koeken en spatel deze door het parfait mengsel, laat een paar koekjes achter ter decoratie
  • Giet het mengsel in de siliconenvorm, dek af met plastic folie en zet het voor minstens een nacht in de vriezer

Versiering

  • Smelt de chocolade au bain marie
  • Druk voorzichtig de parfait uit zijn vorm en versier deze met de gesmolten chocolade
  • Versier met wat oreokoekjes

Notities

* Omdat dit kleine bollen parfait zijn, zijn ze zacht genoeg om meteen te eten, dus je hoeft ze niet ver van te voren uit de vriezer te halen..