Ga terug
+ servings
chocoladecake met koffieganache

Chocoladecake met koffieganache

Een heerlijke smeuïge chocoladecake met een overheerlijke topping!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 12 puntjes

Dit heb je nodig:

Cake

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 150 milliliter kookroom
  • 50 gram cacao
  • 3 gram zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram pure chocolade in kleine stukjes
  • 3 sticks oplos espresso

Chocoladeganache

  • 2 sticks oplos espresso
  • 100 milliliter slagroom
  • 200 gram witte chocolade

Verder

  • 12 mokkaboontjes
  • Cakeblik met taartpuntjes Eventueel

Zo maak je het:

Chocoladecake

  • Vet de bakvorm goed in en verwarm de oven op 180℃
  • Klop de roomboter zacht en voeg de basterdsuiker en vanillesuiker toe en klop tot een egale massa
  • Voeg dan de eieren toe en klop tot alles goed is opgenomen
  • Voeg dan het zelfrijzend bakmeel samen met het zout en cacao toe en klop tot alles goed gemengd is
  • Giet de kookroom bij het beslag, spatel dit goed door en voeg dan als laatste de stukjes chocolade en oplos espresso toe, spatel nog even goed door. Stort dan het beslag in de bakvorm en bak voor 60 minuten gaar, laat daarna goed afkoelen

Ganache

  • Breek de witte chocolade in stukjes en doe deze in een hittebestendige kom
  • Breng de slagroom samen met de oplos espresso aan de kook en giet dit over de chocolade, laat even staan en roer dan alles goed door
  • Stort de cake op een rooster en giet de chocoladeganache over de cake, laat deze vervolgens uitharden en versier dan met mokkaboontjes
  • Snijd de cake voor opdienen in stukjes en geniet!