Verwarm de oven voor op 180℃ (boven-onderwarmte) en bekleed de bakplaat met bakpapier
Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig en geel schuim, smelt ondertussen de roomboter
Zeef de bloem met maizena en snufje zout boven de kom en spatel dit voorzichtig door het schuim
Giet de gesmolten roomboter als laatste er door heen en giet het beslag op de bakplaat, bak de plak biscuit in 15 minuten gaar
Haal direct van de bakplaat en stort het biscuit op een met poedersuiker bestoven theedoek, verwijder voorzichtig het bakpapier en rol het biscuit met de theedoek op, laat opgerold afkoelen
Vulling
Maak ondertussen de Swiss meringue botercrème zoals staat beschreven in het recept (zie ingrediëntenlijst)
Rol de biscuit weer uit, besmeer met een laagje jam en besmeer dan met een laagje botercrème, bewaar een paar eetlepels voor straks
Rol voorzichtig de rol weer op, wikkel deze in plastic folie en laat voor minstens 1 uur koud worden in de koelkast
Garnering
Maak de marsepein oranje door wat kleurstof op het marsepein te doen en kneed dit door elkaar, doe eventueel wat poedersuiker op het aanrecht tegen het plakken
Rol dit uit tot een mooie plak die precies groot genoeg is voor de cakerol
Besmeer de cakerol met het restje botercrème en beleg deze met de marsepein en laat deze vervolgens weer even koud worden in de koelkast
Klop de slagroom met de suiker tot een luchtig room en vul een spuitzak hiermee
Snijd de cakerol in stukken of versier deze in het geheel met toefjes slagroom en versier deze met de Hollandse decoratie
Bewaar de cakerol in de koelkast
Notities
* Ik heb aardbeienjam gebruikt, maar om het een extra tintje Koningsdag aan te geven kan je een oranje jam gebruiken, zoals abrikozenjam!