Ga terug
+ servings
appelvulling

Appelvulling

Een heerlijke rijke appelvulling voor taarten
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Porties: 1 kilo

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo zoetzure appels elstar
  • 200 milliliter appelsap
  • 25 gram suiker optioneel
  • 30 gram rozijnen
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels water
  • Extra water
  • 1 eetlepel kaneel

Zo maak je het:

  • Schil de appels en snijd deze in stukjes in grootte naar wens
  • Doe de appelstukjes, rozijnen, kaneel, eventueel wat suiker en de appelsap in een pan en vul aan met water net tot onder de appels, breng aan de kook tot de appeltjes lekker zacht worden maar nog wel bite hebben
  • Meng 1 el maizena met 2 el water en roer dit papje door de appeltjes en laat op laag vuur nog wat indikken
  • Laat de vulling afkoelen, bij geen gebruik nog zo'n 4 dagen houdbaar in de koelkast