Ga terug
+ servings
cupcakes

Vanille cupcakes

Een lekker cakeje om zo te eten of te gebruiken als basis voor eentje met een lekkere toef!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 18 cupcakes

Dit heb je nodig:

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 gram zout
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

Verder

  • Muffinbakblik
  • Cupcakepapiertjes

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden °C en stop de cupcakepapiertjes in het bakblik
  • Klop de roomboter zalvig en voeg de suiker, citroenrasp en vanillesuiker toe, klop tot alles goed gemengd is
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop tot een homogeen mengsel
  • Doe als laatste het zelfrijzend bakmeel met zout erbij en klop nog voor 2 a 3 minuten
  • Schep wat beslag in de vormpjes en bak de cupcakes in circa 25 minuten gaar en goudbruin
  • Laat ze afkoelen en gebruik naar wens