Ga terug
+ servings
Tiramisu

Tiramisu

Een heerlijk recept voor dit typische Italiaanse toetje!
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 2 pakken lange vingers
  • 500 gram mascarpone
  • 100 gram suiker
  • 4 verse eieren
  • 2 kopjes sterke espresso
  • Scheut likeur naar keuze koffielikeur, massala, amaretto

Verder

  • 1 ovenschaal

Zo maak je het:

  • Scheid de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom, zet deze apart
  • Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een luchtig schuim en voeg daarna de mascarpone toe en klop tot een egaal mengsel
  • Klop de eiwitten op en voeg de resterende suiker straalgewijs toe
  • Spatel ongeveer 2/3e van het eiwitmengsel door de eidooiers
  • Doe een scheut van de likeur bij de espresso en haal een voor een de lange vingers hier doorheen
  • Leg deze lange vingers op de bodem van de ovenschaal en smeer een laagje van het mascarponeroom over de vingers
  • Herhaal deze stappen tot alles op is en sluit af met een laag mascarponeroom
  • Laat de tiramisu voor minstens 4 uur opstijven en bestuif met cacao voor opdienen

Notities

Maak de tiramisu nog lekkerder en rasp over ieder laagje mascarpone pure chocolade!