Ga terug
+ servings
citroen kruimel cakejes

Citroen kruimel cakejes

Lekkere frisse cakejes met heel veel citroen
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Porties: 5 cakejes

Dit heb je nodig:

Cakejes

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • Scheutje kookroom
  • 2 gram zout
  • 2 citroenen biologisch

Kruimels

  • 110 gram kristalsuiker
  • 100 gram koude roomboter
  • 150 gram bloem
  • Snufje zout

Glazuur

  • Sap van 1 citroen biologisch
  • Poedersuiker

Verder

  • Kleine cakevormpjes

Zo maak je het:

Cakejes

  • Verwarm de oven voor op 175 graden °C en vet de cakevormpjes in
  • Klop de boter smeuïg en voeg de suiker toe, klop tot egaal mengsel
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop tot een homogene massa
  • Rasp de 2 citroenen en voeg dit toe aan het cakebeslag en voeg gelijk een scheutje kookroom toe en klop wederom tot een homogene massa
  • Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel en zout toe en klop voor circa 2 minuten op medium stand
  • Vul de vormpjes met het beslag

Kruimels

  • Snijd de roomboter in kleine stukjes en kneed deze samen met de suiker, zout en het bloem tot kruimels, voeg eventueel nog wat citroenrasp toe
  • Bestrooi de cakejes rijkelijk met deze kruimels en bak ze in circa 30 minuten gaar, laat daarna afkoelen en verwijder de bakvorm

Glazuur

  • Pers de citroen uit boven een zeef en meng hier poedersuiker door tot het glazuur de gewenste dikte heeft
  • Versier de cakejes met het glazuur