Ga terug
+ servings
mac & cheese

Mac & Cheese met spek

De lekkerste mac & cheese die je ooit hebt gegeten!
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Porties: 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 150 gram cheddar geraspt
  • 100 gram oude kaas geraspt
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 500 milliliter melk
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 400 gram pipe rigate
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gram spek
  • Zout & peper naar smaak
  • Paneermeel

Verder

  • 1 ovenschaal

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Kook de pasta zoals staat beschreven op de verpakking
  • Bak de spek eerst aan, voeg dan de ui toe en bak tot alles mooi gebakken en gegaard is, zet dit aan de kant
  • Smelt de roomboter in een pan en voeg dan de bloem toe, laat dit voor circa 3 tot 5 minuten garen
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot al het melk er door heen zit en het goed gemengd is
  • Voeg de geraspte kaas toe en roer tot alles gesmolten is
  • Breng de roux op smaak met de mosterd, zout en peper
  • Roer de roux en de gebakken spek en ui door de gekookte pasta en verdeel dit in de ovenschaal
  • Bestrooi de mac & cheese met paneermeel en bak de mac & cheese in circa 20 minuten goudbruin
  • Bestrooi daarna flink met (zwarte) peper