Ga terug
+ servings
chocoladecake

Chocoladecake met lekker veel chocola

Na deze cake wil je niks anders meer!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 15 plakken

Dit heb je nodig:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram bruike basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 50 gram cacao
  • 100 milliliter kookroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 gram zout
  • 100 gram chocolade voor door de cake

Ganache

  • 150 milliliter slagroom
  • 150 gram pure chocolade in kleine stukjes

Verder

  • 1 cakevorm groot
  • Wat chocoladerasp voor over de cake

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden °C (boven- en onderwarmte) en bekleed de cakevorm met bakpapier
  • Klop de roomboter zacht en voeg de suiker en vanillesuiker toe, klop tot een egaal mengsel
  • Voeg nu een voor een de eieren toe en klop tot alles goed is gemengd
  • Doe de zelfrijzend bakmeel samen met het zout in de kom en klop wederom tot alles goed gemengd is
  • Voeg als laatste de cacao en kookroom toe en zorg voor een homogeen mengsel
  • Spatel nu de chocoladestukjes door het beslag en stort deze in de cakevorm
  • Bak de cake in circa 60 minuten gaar, laat daarna afkoelen

Ganache

  • Breng de slagroom aan de kook en giet deze over de chocolade, roer tot de ganache mooi egaal is
  • Giet de ganache over de afgekoelde cake, garneer eventueel met wat geraspte chocolade en zet hem even in de koelkast om uit te harden
  • Bewaar de cake luchtdicht