Ga terug
–+ servings
Soesjes

Basisrecept soezen

Dit recept is ideaal als basis voor al je soesjes!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 30 soesjes

Dit heb je nodig:

  • 100 milliliter water
  • 100 milliliter melk
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram bloem
  • 3 tot 4 eieren
  • Snufje zout

Zo maak je het:

  • Zet alle ingrediënten voor de soezen alvast klaar en verwarm de oven voor op 210 graden Celsius
  • Snijd de boter in blokjes en laat deze langzaam smelten in een steelpan op het vuur
  • Voeg zodra de boter is gesmolten het water en de melk toe en verwarm dit tot het begint te koken
  • Haal de pan van het vuur, roer de bloem erdoor tot een bal en zet vervolgens op het vuur
  • Laat het deeg circa 5 minuten al roerend garen op het vuur
  • Stort het beslag in een koude kom en laat aantal minuten afkoelen
  • Voeg een ei toe en spatel dit stevig door het beslag tot het ei is opgenomen, voeg dan pas het volgende ei toe. Mocht het beslag bij 3 eieren al als een dikke druppel van je spatel afvallen is het goed, zo niet, voeg dan beetje bij beetje het 4e ei toe tot het wel goed is
  • Vul een spuitzak met spuitmondje met het beslag en spuit de soezen op
  • Bak kleine soesjes in circa 20 minuten gaar, wat grotere 25 tot 30 minuten