Ga terug
–+ servings
Chocolademousse tiramisu

Chocolademousse tiramisu

De combi met chocola en tiramisu is heaven!
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Porties: 4 toetjes

Dit heb je nodig:

Mousse

  • 125 gram pure chocolade
  • 125 milliliter slagroom
  • 2 eiwitten
  • 40 gram suiker
  • 1 stick oplos espresso

Tiramisuvulling

  • 300 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • lange vingers
  • 1 kop sterke espresso afgekoeld
  • koffielikeur Amarula Ethiopian Coffee
  • cacao
  • Wafeltjes als garnering Jules Destrooper

Verder

  • 4 mooie dessertglaasjes of potjes
  • Spuitzakken met glad spuitmondje om het dessert netjes in het glas te krijgen

Zo maak je het:

Mousse

  • Smelt de chocolade au bain marie, roer de oplosespresso erdoor en laat deze wat afkoelen
  • Maak ondertussen een kom en garder vetvrij en doe hier de eiwitten in. Klop dit tot een luchtig schuim en voeg ondertussen de suiker toe
  • Klop dan de slagroom tot het de dikte heeft van yoghurt (niet verder, anders wordt de mousse erg korrelig) en spatel deze voorzichtig door de gesmolten chocolade tot alles goed gemengd is
  • Spatel als laatste 2/3e van het eiwitschuim door de chocolade, doe dit niet te hard anders verliest het zijn luchtigheid
  • Vul een spuitzak met glad spuitmondje met de mousse en verdeel deze over de 4 glaasjes, zet dan voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven

Verder

  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room en giet wat koffielikeur bij de espresso
  • Haal de toetjes uit de koelkast 
  • Breek de lange vingers in kleine stukjes, haal deze kort door de espresso en leg deze op de chocolademousse
  • Vul een spuitzak met de slagroom en versier met een lekkere laag slagroom
  • Maak de toetjes af met cacao en een lekker koekje als topping