Ga terug
+ servings
dulce de leche

Dulce de leche

Super makkelijk om te maken!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 3 blikken

Dit heb je nodig:

  • 3 blikken dulce de leche
  • 1 grote pan met deksel

Zo maak je het:

  • Verwijder de wikkels en zet de blikken in een ruime pan
  • Vul de pan met water totdat de blikken voldoende onder water staan
  • Breng het algeheel aan de kook en zet de deksel op de pan
  • Laat het water voor 3 uur zachtjes koken, blijf controleren of de blikken nog goed onder het water staan
  • Zet na 3 uur het vuur uit en laat het water afkoelen totdat deze niet meer te heet is
  • Haal de blikken met dulce uit de pan en laat helemaal afkoelen

Notities

Een niet geopende blik is een aantal maanden houdbaar, bewaar droog en koel. Een geopende blik is ongeveer een week goed, bewaar deze wel in de koelkast!
 
Tijdens het koken wordt de druk in het blik alsmaar hoger, maar zolang er water op staat kan het blik niet open springen en blijft de karamel waar die moet blijven: in het blik en niet door de hele keuken!