Ga terug
+ servings
huzarensalade

Huzarensalade

Het recept voor zelfgemaakte huzarensalade
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 6 personen

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 10 eetlepels yogonaise
  • 250 gram hamblokjes
  • 200 gram doperwtjes diepvries
  • 4 grote augurken in kleine stukjes
  • 2 eetlepels zilveruitjes gehalveerd
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • Klein bosje lente ui
  • Zout en peper

Garnering

  • 2 gekookte eitjes
  • Augurkjes
  • Zilveruitjes

Zo maak je het:

  • Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, kook deze met wat zout gaar. Spoel af met koud water en laat afkoelen
  • Kook de erwtjes beetgaar en laat afkoelen
  • Stamp de aardappelblokjes iets platter, maar niet super glad, er mag echt nog wel structuur in zitten
  • Roer de yogonaise en mosterd door de aardappels
  • Snijd de augurk, uitjes en lente ui in stukjes en roer deze door de aardappels
  • Roer als laatste de erwten en hamblokjes door de salade en breng op smaak met zout en peper
  • Doe de salade op een mooi bord en garneer met plakjes gekookt ei, augurkjes, zilverui enzovoort...