Ga terug
+ servings
kip kerrie

Kip kerrie met rijst

Met dit recept tover je de lekkerste kip kerrie op je bord!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 350 gram kipdijfilet
  • 450 gram sperziebonen vers of uit de diepvries
  • 1 rode paprika
  • 100 gram taugé
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 blikje met ananasstukjes
  • 500 milliliter bouillon van kip
  • 150 milliliter kookroom
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels kerrie kruiden
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 400 gram basmatirijst
  • Zout en peper naar smaak
  • Scheutje wokolie

Zo maak je het:

  • Kook de sperziebonen beetgaar, snijd de kipdijfilet, en paprika in stukjes, snipper het uitje en de knoflooktenen
  • Bereid de rijst zoals staat beschreven op de verpakking
  • Verhit een scheutje wokolie in een (wok)pan en fruit hierin de knoflook kort
  • Voeg nu de kip toe en wok deze tot ze bijna gaar zijn, voeg dan de ui en paprika toe en bak nu de kip en groentes gaar
  • Voeg als laatste de taugé toe en wok dit 1 minuut mee
  • Doe nu de 2 eetlepels bloem samen met de kruiden in de pan en laat dit voor enkele minuten garen
  • Blus dit af met de bouillon en roer tot de saus begint in te dikken, roer dan de kookroom door de saus
  • Laat voor enkele minuten indikken en voeg als laatste de boontjes en ananas toe (of serveer saus en boontjes apart)

Notities

Mocht je het lekker vinden, kook dan wat rozijntjes mee met de rijst! Dit geeft net dat extra zoetje aan de kip kerrie. Erg lekker!