Ga terug
+ servings
pavlovakrans met mango en passievrucht

Pavlovakrans met mango en passievrucht curd

Deze pavlovakrans is echt een topper! Het ziet er prachtig uit en smaakt ook nog eens super lekker!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Porties: 10 stukken

Dit heb je nodig:

Pavlova

  • 4 eiwitten
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel maizena

Vulling & topping

  • 300 milliliter slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • 3 eetlepels suiker
  • Passievrucht curd
  • 0,5 verse mango
  • Verse munt

Verder

  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • Spuitzak met glad spuitmondje

Zo maak je het:

Pavlovakrans

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hier een cirkel op van circa 20 cm diameter, verwarm de oven voor op 120 °C (boven- en onderwarmte)
  • Maak de kom en garde vetvrij met wat citroensap en klop de eiwitten op, doe de kristalsuiker straalgewijs bij de eiwitten en klop alles tot er stevige witte pieken ontstaan
  • Spatel de maizena en poedersuiker door de opgeklopte eiwitten en doe deze in een spuitzak met glad spuitmondje
  • Spuit de krans op en maak dan met de bolle kant van een lepel een geultje, hierin kan je straks de vulling stoppen
  • Bak de krans in circa 90 tot 120 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen

Vulling

  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room, vul de spuitzak met gekarteld spuitmondje met de slagroom
  • Smeer in de gemaakte geul een lekkere laag passievrucht curd en vul daarna op met de slagroom
  • Versier de krans met de passievrucht curd en blokjes verse mango, maak de krans af met blaadjes verse munt
  • Bewaar de krans lucht dicht in de koelkast