Ga terug
+ servings

Frambozencurd

Een heerlijke variatie op de welbekende lemoncurd, nu met frambozen!
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Porties: 300 milliliter

Dit heb je nodig:

  • 250 gram frambozen diepvries
  • 1 grote biologische citroen sap en rasp
  • 3 eieren
  • 100 gram roomboter
  • 175 gram fijne kristalsuiker

Verder

  • 1 uitgekookte pot voor bewaren

Zo maak je het:

  • Doe de frambozen in een steelpannetje samen met citroenrasp en sap en verhit tot de frambozen helemaal ontdooid zijn en het vloeibaar is geworden
  • Smelt ondertussen de roomboter samen met de suiker au bain marie
  • Doe het papje met frambozen en citroen bij het botersuikermengsel en roer tot alles goed gemengd is
  • Klop de eieren goed los en giet deze bij het frambozenmengsel
  • Laat op een laag vuur langzaam indikken en blijf roeren met een houten lepel
  • Blijf roeren tot het een dikte heeft van dikke yoghurt, dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten
  • Zeef de curd en giet alles in een schoon uitgekookte pot
  • Laat de curd nu helemaal afkoelen en zet vervolgens in de koelkast of op een donkere koele plaats