Ga terug
+ servings
Pastasalade kip pesto

Pasta salade kip pesto

Een lekkere salade en ook nog eens snel klaar!
4 van 1 stem
Afdrukken Pin
Porties: 2 porties

Dit heb je nodig:

  • 250 gram volkoren fusilli La Molisana
  • 0,5 komkommer
  • 1 stengel lente ui
  • 2 kip dijbeen filets
  • 5 kleine roma tomaatjes
  • Verse groene pesto
  • Rucola
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruidenmix bv van Simply Spices Salade
  • Wat snippers Parmezaanse kaas
  • Pijnboompitjes eventueel

Zo maak je het:

  • Maak een mengseltje van 3 el olijfolie en wat Italiaanse kruiden en roer hier de kip dijbeen filet doorheen, dek af en laat voor 1 uur marineren
  • Kook de fusilli zoals staat beschreven op de verpakking, giet daarna af, doe er een beetje olijfolie door en laat afkoelen
  • Was alle groentes, snijd de komkommer in blokjes, de lente ui in ringen en de tomaatjes in 4 partjes 
  • Bak of grill de kip dijbeen filet tot het mooi bruin is aangebakken en snijd daarna in reepjes
  • Roer minstens 3 el pesto door de fusilli en roer goed door
  • Voeg de komkommer, lente ui, tomaatjes en rucola toe en meng dit voorzichtig door de fusilli
  • Leg de pasta salade op het bord en leg hier boven op de reepjes kip en garneer met geraspte Parmezaanse kaas
  • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie of boter en doe deze op de salade