Ga terug
+ servings
cakerol met aardbeien

Cakerol met aardbeien

Heerlijk gevuld met jam, slagroom en natuurlijk verse aardbeien
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 10 plakken

Dit heb je nodig:

Cakerol

  • 4 eieren
  • 120 gram kristalsuiker
  • 80 gram bloem
  • 20 gram maizena
  • 20 gram custardpoeder
  • 60 gram roomboter gesmolten

Vulling & topping

  • 350 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 zakje klopfix
  • aardbeienjam
  • verse aardbeien gewassen en ontkroond
  • poedersuiker
  • 50 gram pure chocolade

Verder

  • schone theedoek

Zo maak je het:

Cakerol

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtig en geel schuim, zeef de bloem, maizena en custardpoeder boven de eieren en spatel dit tot een geheel
  • Voeg als laatste de gesmolten boter toe en spatel dit wederom door het beslag
  • Giet het beslag op de bakplaat en strijk glad
  • Bak het biscuit in circa 15-20 minuten gaar
  • Bestuif een schone theedoek met poedersuiker, leg hier het biscuit op, verwijder voorzichtig het bakpapier en rol de cake voorzichtig op in de theedoek en laat helemaal afkoelen

Vulling

  • Klop de slagroom samen met de marscarpone, suiker en klopfix tot een stevig en luchtig room
  • Rol de cakerol voorzichtig terug, besmeer met een laagje aardbeienjam en een laagje slagroom, houd wat slagroom achter voor de toefjes
  • Snijd een aantal aardbeien in dunne plakjes en leg deze op de slagroom
  • Rol de cakerol voorzichtig op en laat even opstijven in de koelkast
  • Bestuif de rol met poedersuiker, smelt de chocolade au bain marie en versier de cakerol hiermee
  • Garneer de cakerol met toefjes slagroom en versier deze met aardbeien