Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en vet de cakeblik in en bekleed met bakpapier
Klop de roomboter zacht en zalvig en voeg de suiker en vanillesuiker toe, klop tot het gemengd is
Voeg nu één voor één de eieren toe en als laatste de kookroom, klop tot alles goed gemengd is
Doe de zelfrijzend bakmeel samen met het zout in het beslag en klop voor circa 2 minuten
Giet de helft van het beslag in het cakeblik
Doe nu 2 el cacao bij het resterende beslag, spatel dit goed door tot alles goed gemixt is en giet het chocoladebeslag in het cakeblik
Maak met behulp van een vork een mooie swirl door het beslag, maar niet teveel en te lang, anders mengt het teveel
Bak de cake in circa 60 minuten gaar en goudbruin en laat even in de vorm afkoelen
Haal de cake uit het blik en laat helemaal afkoelen, bestrooi met poedersuiker voor serveren