Ontdooi de plakjes bladerdeeg, verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
Snijd een plakje bladerdeeg diagonaal door de midden en leg de gesneden helften op elkaar, leg deze op de bakplaat
Klop het eiwit wat los met een vork en doe de suiker en amandelen erbij, roer tot het goed gemengd is
Verdeel dit beslag over de flappen en bak ze in circa 15-20 minuten gaar en goudbruin, laat de flappen daarna afkoelen
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes
Smelt de roomboter in een koekenpan en doe de appels, bruine suiker, kaneel en scheutje citroensap in de pan en roer alles goed door
Verhit de appels op middenhoog vuur voor 5 tot 10 minuten tot de suiker smelt, begint de karameliseren en de appeltjes wat zachter worden
Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen
Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig room en vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje hiermee
Snijd de bladerdeegflappen voorzichtig door de midden en vul ze met slagroom en top af met de gekarameliseerde appeltjes
Maak de appelflap af door de bovenkant erop te leggen en te versieren met wat poedersuiker