Ga terug
+ servings
luxe appelflappen

Luxe appelflappen

Nooit meer normale appelflappen na deze heerlijke luxe appelflappen met slagroom en gekarameliseerde appeltjes
4.50 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Porties: 5 flappen

Dit heb je nodig:

Flappen

  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 eiwit
  • 40 gram kristalsuiker
  • 40 gram geschaafde amandelen

Vulling

  • 2 grote appels
  • scheutje citroensap
  • klontje roomboter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 250 milliliter slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • poedersuiker

Zo maak je het:

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg, verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd een plakje bladerdeeg diagonaal door de midden en leg de gesneden helften op elkaar, leg deze op de bakplaat
  • Klop het eiwit wat los met een vork en doe de suiker en amandelen erbij, roer tot het goed gemengd is
  • Verdeel dit beslag over de flappen en bak ze in circa 15-20 minuten gaar en goudbruin, laat de flappen daarna afkoelen
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes
  • Smelt de roomboter in een koekenpan en doe de appels, bruine suiker, kaneel en scheutje citroensap in de pan en roer alles goed door
  • Verhit de appels op middenhoog vuur voor 5 tot 10 minuten tot de suiker smelt, begint de karameliseren en de appeltjes wat zachter worden
  • Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen
  • Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig room en vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje hiermee
  • Snijd de bladerdeegflappen voorzichtig door de midden en vul ze met slagroom en top af met de gekarameliseerde appeltjes
  • Maak de appelflap af door de bovenkant erop te leggen en te versieren met wat poedersuiker