Ga terug
monchou ijs met kersen

Monchou ijs

Monchoutaart als ijs, wie wilt dat nu niet?
4 van 1 stem
Afdrukken Pin

Dit heb je nodig:

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 250 milliliter slagroom
  • 200 gram monchou
  • 1 blik vlaaifruit kers
  • kandijkoekjes

Zo maak je het:

  • Verkruimel een paar kandijkoeken tot kleine stukjes
  • Roer de monchou los en voeg de slagroom toe
  • Roer de monchou los en voeg de slagroom toe
  • Klop het nog voor een minuut door
  • Spatel ongeveer de helft van de kersen met de verkruimelde koekjes voorzichtig door het beslag tot je een mooie swirl hebt
  • Bekleed de cakeblik met een vel bakpapier en giet het ijsmengsel er in
  • Versier de bovenkant met de overige kersen met nog wat verkruimelde koekjes, dek af met plastic folie en zet de cakeblik voor circa 6 tot 8 uur in de vriezer
  • Haal ongeveer 5 minuten voor het serveren uit de vriezer