Snijd de knoflook in kleine stukjes
Verhit wat olijfolie in een hapjespan (of een andere pan met een hoge rand) en fruit de knoflook hierin
Voeg daarna de spekjes toe en bak ze knapperig, maar ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden, zet daarna opzij
Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe aan het water
Kook de spaghetti 2 minuten korter dan staat beschreven op de verpakking
Klop ondertussen de eieren los en roer daarna de geraspte kaas er door, houd een beetje apart voor over de pasta
Zet de pan met spek weer op het vuur en schep de gekookte spaghetti bij de spekjes inclusief wat kookvocht
Roerbak de spaghetti door de spekjes en knoflook samen met wat kookvocht voor circa 2 minuten en haal dan van het vuur
Giet het eierkaasmengsel in de pan en roer meteen goed door tot er een smeuïge saus ontstaat, mocht het iets te droog zijn, voeg dan nog wat kookvocht toe
Let op: door de hitte van de pan kan de ei gaan stollen, dus de pan niet meer op het vuur zetten en echt goed stevig doorroeren
Serveer de spaghetti carbonara met wat verse peterselie en een flinke snuf zwarte peper