Ga terug
+ servings
carbonara

Spaghetti carbonara

Echt heerlijke comfortfood met knoflook en spek
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 400 gram spaghetti
  • 4 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gram Grana Padano geraspt
  • 75 gram Parmigiano Reggiano geraspt
  • 200 gram pancetta
  • zwarte peper
  • verse peterselie
  • zout

Zo maak je het:

  • Snijd de knoflook in kleine stukjes
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan (of een andere pan met een hoge rand) en fruit de knoflook hierin
  • Voeg daarna de spekjes toe en bak ze knapperig, maar ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden, zet daarna opzij
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe aan het water
  • Kook de spaghetti 2 minuten korter dan staat beschreven op de verpakking
  • Klop ondertussen de eieren los en roer daarna de geraspte kaas er door, houd een beetje apart voor over de pasta
  • Zet de pan met spek weer op het vuur en schep de gekookte spaghetti bij de spekjes inclusief wat kookvocht
  • Roerbak de spaghetti door de spekjes en knoflook samen met wat kookvocht voor circa 2 minuten en haal dan van het vuur
  • Giet het eierkaasmengsel in de pan en roer meteen goed door tot er een smeuïge saus ontstaat, mocht het iets te droog zijn, voeg dan nog wat kookvocht toe
  • Let op: door de hitte van de pan kan de ei gaan stollen, dus de pan niet meer op het vuur zetten en echt goed stevig doorroeren
  • Serveer de spaghetti carbonara met wat verse peterselie en een flinke snuf zwarte peper