Ga terug
–+ servings
cinnamoncruffins

Cinnamon cruffins

Heerlijke kaneelmuffins van croissantdeeg
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 6 cruffins

Dit heb je nodig:

  • croissantdeeg voor 6 croissantjes
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • beetje melk
  • kristalsuiker

Verder

  • muffinbakblik

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven zoals staat beschreven op de verpakking en vet een bakblik in met wat boter
  • Maak een mix van de bruine suiker en kaneel
  • Verwijder de verpakking en rol het deeg voorzichtig uit
  • Snijd het deeg in drie gelijke stukken (snijd de rechte stippellijntjes) en druk met de vingers de diagonale lijn aan elkaar
  • Besmeer het deeg met wat melk en bestrooi met de bruine suiker met kaneel
  • Rol het deeg in de breedte op en snijd deze rol vervolgens door de midden
  • Rol deze vervolgens op tot kleine rolletjes en leg deze met de open kant naar boven in het bakblik
  • Strijk af met een beetje melk en bak de cruffins gaar in circa 12 tot 15 minuten 
  • Haal de warme cruffins door de kristalsuiker