Ga terug
+ servings
Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep

Deze lekkere verse tomatensoep is zo gemaakt!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig:

Soep

  • 1 fles tomaten passata 690 gram
  • 500 milliliter water
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 2 bouillonblokjes maggi Rustiq Mediterranean
  • 250 gram gehaktballetjes (optie)
  • zout en peper naar smaak
  • Handje verse basilicum
  • Scheutje olijfolie

Knoflookcroutons

  • Paar sneetjes stokbrood of normaal brood wit of bruin
  • 1 grote teen knoflook
  • Scheut olijfolie

Zo maak je het:

Soep

  • Hak de sjalotjes en de knoflook fijn
  • Verhit wat olijfolie in een pak en fruit deze hier in, roer daarna de tomatenpuree er door heen 
  • Blus af met de passata en water en roer tot alles goed gemengd is
  • Verkruimel de bouillonblokjes in de soep, roer door en laat dan voor 20 minuten zachtjes pruttelen
  • Mocht je gehaktballetjes er bij willen, laat die dan nu ook meegaren 
  • Roer als laatste wat gesneden verse basilicum door de soep en breng op smaak naar wens met wat zout en peper

Knoflookcroutons

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd het brood in stukjes en doe deze in een kom
  • Doe wat olijfolie in een bakje en pers hierboven de knoflook uit en meng dit vervolgens door de stukjes brood
  • Leg de broodjes op het bakpapier en rooster ze totdat ze goudbruin en knapperig zijn
  • Eet de soep samen met de croutons