Bekleed de bakvorm helemaal met bakpapier, verwarm de oven voor op 180 ℃
Vermaal de koekjes voor de bodem en smelt de roomboter op middelhoog vuur, roer de gesmolten boter door de koekkruimels en verdeel deze over de bodem en strijk glad met de bolle kant van een lepel, zet deze aan de kant
Roer de roomkaas kort glad en voeg dan de citroenrasp, suiker en vanillesuiker toe, spatel kort door elkaar. Spatel dan de eieren door de mix, maar niet te hard want het mengsel mag niet te luchtig worden. Klop met de kom met het beslag daarna op het aanrecht om de lucht eruit te kloppen
Giet het beslag in de bakvorm en verdeel de bosbessen hierover
Kneed alle ingrediënten voor de kruimels door elkaar tot een kruimelig deeg en verdeel dit over de bovenkant, bak de cheesecake in 40 minuten gaar, laat daarna afkoelen in de oven, dan op het aanrecht en dan voor minstens 3 uur in de koelkast, liever een nacht
Verwijder voorzichtig de bakvorm en snijd de cheesecake in 16 gelijk matige stukjes
Bestrooi met poedersuiker voor serveren!