Ga terug
+ servings
paas cakesicles

Paas cakesicles

Het recept voor deze schattige en heerlijke cakesicles
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 16 cake ijsjes

Dit heb je nodig:

  • 400 gram zelfgebakken cake is ongeveer 1/2e cake
  • 150 gram monchou
  • 400 gram witte candymelts
  • Kleurstof groen en lila op olie basis
  • Siliconen ijsjesvorm + houten stokjes
  • Eventueel smaakmakers zoals citroenaroma (of citroenrasp) of aardbeienaroma
  • Paas sprinkles

Zo maak je het:

  • Snijd de randjes van de cake en verkruimel het binnenste van de cake (dit kan heel goed in de keukenmachine verkruimeld worden)
  • Voeg de monchou met eventueel smaakmaker toe en kneed dit tot een samenhangende massa
  • Vul de siliconen ijsjes vorm met de cake en prik hier de ijsstokjes in, laat voor minimaal 30 minuten koud worden in de vriezer
  • Smelt 300 gram candymelts zoals staat beschreven op de verpakking en giet deze in een smal hoog glas en maak deze groen
  • Haal voorzichtig de cake ijsjes uit zijn vorm en dip deze in de chocolade, laat even uitlekken en leg vervolgens op een bakpapier om op te stijven, leg daarna in de koelkast
  • Smelt de overige 100 gram en maak deze lila/roze en versier met behulp van een pipetje of theelepeltje de ijsjes met deze kleur of dip de bovenkant in de chocolade. Versier dan direct met de sprinkels, aangezien de chocolade zeer snel stolt
  • Bewaar de cakesicles in de koelkast