Ga terug
+ servings
passievrucht monchou toetje

Passievrucht monchou toetje

No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 6 toetjes

Dit heb je nodig:

Bodem en monchou

  • 200 gram kandijkoekjes
  • 200 gram monchou
  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix

Topping

  • 5 rijpe passievruchten of 1 pakje diepvries passievrucht
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels water

Verder

  • 6 glaasjes circa 300 ml
  • Spuitzak

Zo maak je het:

Topping

  • Haal het vruchtvlees uit de vrucht en doe deze in een pannetje samen met de kristalsuiker en eventueel een heel klein beetje water, verhit dit tot de suiker is opgelost
  • Maak een papje met de maizena en water en voeg beetje bij beetje toe tot de passievruchten naar wens zijn gebonden, laat daarna helemaal afkoelen

Toetje

  • Vermaal de kandijkoekjes tot fijne kruimels en verdeel 3 tot 4 theelepels van deze kruim over de glaasjes
  • Klop de slagroom samen met de suiker lobbig en zet dit aan de kant. Klop in een andere kom de monchou glad samen met de klopfix. Doe de slagroom bij de monchou en klop kort tot 1 geheel
  • Vul de spuitzak met de monchou, knip de punt af en vul de glaasjes hiermee
  • Verdeel als laatste de afgekoelde passievruchtgelei over de monchou heen