Ga terug
+ servings
Bladerdeeg Valentijnsgebakjes

Bladerdeeg Valentijnsgebakjes

Makkelijke, maar vooral overheerlijke Valentijnsgebakjes
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 10 stuks

Dit heb je nodig:

  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg diepvries
  • 1 ei

Bakkersroom

  • 250 milliliter volle melk
  • 25 gram custardpoeder
  • 2 eidooiers
  • 75 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Verder

  • Aardbeien
  • Frambozen evt. diepvries
  • Poedersuiker
  • Uitsteker hart 8 a 9 cm

Zo maak je het:

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg, bekleed de bakplaat met bakpapier

Bakkersroom

  • Breng 2/3e van de melk samen met de suiker en vanillesuiker aan de kook
  • Maak in een kom een papje van de custardpoeder, eidooiers en de overige melk
  • Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer goed door en giet dan alles terug en breng al roerend aan de kook tot het de gewenste dikte heeft, dek af met plastic folie

Bladerdeeg

  • Verwarm de oven voor op 200℃
  • Verwijder de plastic folietjes van het bladerdeeg en druk hier 10 hartjes uit, leg deze op de bakplaat
  • Snijd met een scherp mesje een binnenste rand langs het hartje (met de contouren van het hart), ongeveer 0,5 cm van de rand af, maar snijd deze niet helemaal door. Straks met het bakken zal de rand omhoog komen en krijg je een 'bakje'
  • Druk met een vork wat gaatjes in het binnenste gedeelte van het hartje, klop het ei los en besmeer het hartje hiermee (vooral de randjes)
  • Doe in het midden van het hartjes wat bakkersroom en leg hier wat frambozen op
  • Bak de gebakjes in circa 18 minuten gaar, laat daarna helemaal afkoelen
  • Was en snijd de aardbeien in de gewenste grootte en beleg de gebakjes hiermee, bestuif als laatste met poedersuiker