Ga terug
+ servings
Gevlinderde kip cola met BBQ saus

Gevlinderde kip cola met BBQ saus

Deze gevlinderde kip met cola en bbq saus is echt te lekker!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 1 hele kip
  • Klontje roomboter

Dry rub

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels gerookte papripapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels mosterdpoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • Zout en peper

Cola BBQ saus

  • 125 milliliter cola
  • 200 gram Remia Black Jack Smokey BBQ saus

Zo maak je het:

  • Vlinder de kip door deze met de rug naar boven te leggen. Knip met een scherpe schaar de ruggenwervel van beide kanten los, draai de kip om en duw deze plat
  • Maak een mengsel van de dry rub en smeer de kip hiermee in, doe dan in een plastic tasje of wikkel in vershoudfolie en laat voor een nacht in de koelkast intrekken
  • Verhit de oven voor op 180℃ of steek de BBQ aan en zorg voor plaats voor indirecte hitte
  • Doe de kip in een ovenschaal of een ovenbestendige grillpan en leg op de bodem klontjes roomboter
  • Doe de BBQ saus en cola in een steelpannetje en laat deze voor 10 minuten inkoken
  • Besmeer de kip met een laagje BBQ cola saus en zet deze in de oven voor circa 45 minuten. Glaceer de kip zo'n 2 keer tijdens het bakken in de oven met de BBQ cola saus of leg de kip op de BBQ op de plek van indirecte hitte, smeer deze dan ook een aantal keer in met de BBQ cola saus
  • Besmeer de kip nog 1 keer in met het glazuur en zet de grill in de oven op zijn hoogste stand zodat de kip een lekker knapperig en sticky korstje krijgt
  • Serveer de kip met overheerlijke rustieke frietjes!