Vlinder de kip door deze met de rug naar boven te leggen. Knip met een scherpe schaar de ruggenwervel van beide kanten los, draai de kip om en duw deze plat
Maak een mengsel van de dry rub en smeer de kip hiermee in, doe dan in een plastic tasje of wikkel in vershoudfolie en laat voor een nacht in de koelkast intrekken
Verhit de oven voor op 180℃ of steek de BBQ aan en zorg voor plaats voor indirecte hitte
Doe de kip in een ovenschaal of een ovenbestendige grillpan en leg op de bodem klontjes roomboter
Doe de BBQ saus en cola in een steelpannetje en laat deze voor 10 minuten inkoken
Besmeer de kip met een laagje BBQ cola saus en zet deze in de oven voor circa 45 minuten. Glaceer de kip zo'n 2 keer tijdens het bakken in de oven met de BBQ cola saus of leg de kip op de BBQ op de plek van indirecte hitte, smeer deze dan ook een aantal keer in met de BBQ cola saus
Besmeer de kip nog 1 keer in met het glazuur en zet de grill in de oven op zijn hoogste stand zodat de kip een lekker knapperig en sticky korstje krijgt
Serveer de kip met overheerlijke rustieke frietjes!