Ga terug
+ servings
Koffie toetje

Koffie toetje

Heerlijk makkelijk en snel op tafel!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 8 chocolate chip cookies
  • 60 gram roomboter
  • 250 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 sticks oplos espresso

Topping

  • 125 milliliter slagroom
  • 100 gram melk chocolade
  • 1 eetlepel Nutella
  • 8 Mokkaboontjes

Verder

  • 4 glaasjes
  • 1 Spuitzak met glad spuitmondje

Zo maak je het:

  • Verkruimel de chocolate chip cookies grof
  • Smelt de roomboter en meng dit door de kruimels, het hoeft niet zo'n compacte bodem te worden zoals bij een monchoutaart, maar de boter zorgt voor ietswat cohesie
  • Verdeel de kruimels over de glaasjes, druk lichtjes aan en leg in de koelkast

Topping

  • Doe de slagroom samen met de chocolade in een pannetje en verwarm dit tot het gesmolten is, voeg daarna 1 eetlepel Nutella toe en roer goed, laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur

Vulling

  • Klop de slagroom samen met de mascarpone, suiker en oplos espresso tot een luchtig en stevig room
  • Vul de spuitzak met spuitmondje hiermee
  • Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de vulling over de 4 glaasjes
  • Giet vervolgens een laagje van de topping over de room en laat de toetjes voor minstens een uurtje koud worden in de koelkast. Versier de toetjes daarna met 2 mokkaboontjes!