Ga terug
+ servings
Chicken tenders

Chicken tenders

Heerlijke malse en knapperige kipstukjes uit de airfryer
3 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Porties: 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 2 kipfilets circa 400 gram
  • 4 theelepels cajun kruiden
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper
  • 250 gram cornflakes naturel
  • Paneermeel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • Bakspray

Zo maak je het:

  • Snijd de kipfilet in langwerpige stukjes van allemaal dezelfde maat en bestrooi de kip rijkelijk met zout en peper en laat dit goed intrekken
  • Meng de bloem samen met de kruiden en doe dit in een diep bord
  • Klop de 3 eieren los en doe deze ook in een diep bord
  • Breek de cornflakes met de handen tot kleine stukjes en doe deze wederom in een diep bord, meng hier ook wat zout door
  • Doe als laatste de paneermeel ook in een diep bord
  • Haal nu de stukjes kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei, dan door de normale paneermeel, dan weer door het ei en als laatste door de cornflakes
  • Leg de gepaneerde stukjes kip naast elkaar en spray ze lichtjes aan beide kanten in met bakspray
  • Verwarm de airfryer voor op 180 ℃ en bak de chicken tenders (per 3 a 4 stuks tegelijk) in circa 12* minuten gaar, draai eventueel halverwege om
  • Serveer met saus naar keuze!

Notities

* Baktijd hangt af van de grootte van de kipstukjes, kijk na 1 batch of ze langer of juist korter moeten. Test ook gelijk de smaak en pas eventueel aan qua kruiden en/of zout en peper
Deze chicken tenders kan je ook in de oven afbakken op 180 ℃ voor zo'n 15 minuten, draai halverwege om!