Ga terug
+ servings
Cappuccino brownies

Cappuccino brownies

Overheerlijke brownies met espresso en koffiesiroop
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Porties: 15 brownies

Dit heb je nodig:

Brownies

  • 230 gram roomboter
  • 175 gram pure chocolade in stukjes
  • 150 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 150 gram bruine suiker
  • 40 gram cacao
  • 1 theelepel vanille essence
  • 3 eieren
  • 50 milliliter espresso
  • 3 gram zout
  • 50 gram bakvaste chocolade stukjes

Koffiesiroop

  • 100 milliliter espresso
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille essence

Cream cheese frosting

  • 200 gram roomkaas naturel zoals philadelphia
  • 100 gram zachte roomboter
  • 75 gram poedersuiker

Verder

  • Brownievorm Patisse 28x18

Zo maak je het:

Brownies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een bakvorm met bakpapier
  • Breek de chocolade in kleine stukjes en doe dit samen met de roomboter in een hittebestendige kom
  • Smelt de boter en chocolade au bain marie, roer af en toe door en laat wat afkoelen als het helemaal gesmolten is
  • Klop de eieren met de suiker en zout tot een luchtig beslag
  • Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eiermengsel, voeg hier ook de vanille essence en de espresso toe
  • Zeef de bloem met cacao boven het beslag en spatel dit door tot het goed gemengd is
  • Voeg als laatste de bakvaste chocolade toe en roer dit door het beslag
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies in circa 30-35 minuten, de brownies moeten niet te lang bakken, dan zijn ze niet zo smeuïg. Laat daarna helemaal afkoelen

Koffiesiroop

  • Doe de espresso en suiker in een steelpannetje en laat dit voor ongeveer 7 tot 10 minuten koken, roer daarna de vanille essence er door en laat helemaal afkoelen

Cream cheese frosting

  • Klop de roomboter met de poedersuiker wit en zalvig
  • Voeg dan beetje voor beetje de roomkaas toe en klop tot een glad glazuur
  • Voeg dan naar smaak de koffiesiroop toe aan de frosting en klop dit er door en bestrijk de brownies met deze frosting, druppel eventueel nog wat siroop over de glazuur