Ga terug
speculaas boterkoek

Speculaas boterkoek

Heerlijke geurige boterkoek rijk aan speculaaskruiden
No ratings yet
Afdrukken Pin

Dit heb je nodig:

  • 350 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 350 gram bloem
  • 220 gram bruine basterdsuiker
  • 4 gram zout
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 1 ei
  • Geschaafde amandelen

Verder

  • 1 bakvorm 28x18

Zo maak je het:

  • Klop de roomboter samen met de bruine suiker tot een egale massa
  • Voeg bloem en zout toe en klop dit tot een geheel
  • Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier
  • Stort de boterkoekdeeg in de bakvorm en strijk glad door middel van de bolle kant van een lepel, met een natte lepel gaat het wat makkelijker!
  • Dek af met plastic folie en laat voor minstens 1 uur koud worden in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180℃, bestrijk de boterkoek met een losgeklopt eitje en bestrooi rijkelijk met amandelschaafsel
  • Bak de boterkoek in circa 30 minuten gaar, laat dan even staan en verwijder de koek door middel van het bakpapier