Doe de melk in een steelpannetje en verwarm deze tot het lauw aanvoelt
Kneed bloem, gist, suiker, citroenrasp, 2 tl kaneel en melk door elkaar, doe dit in de keukenmachine, het is anders veel te zwaar
Voeg de boter en het zout toe aan het deeg en kneed het door het deeg, wederom met keukenmachine, kneed tot het deeg mooi elastisch is en de boter is opgenomen
Laat het deeg 30 minuten afgedekt op een warme plek rijzen
Meng de parelsuiker met de 3 gram kaneel
Rol het deeg uit tot een plak en leg de suiker erop, kneed het deeg zodat het suiker goed verdeeld is
Bol het deeg op en laat 5 minuten rusten, dek af met een vochtige theedoek
Verwarm de oven voor op 180 ℃ en bekleed de cakevorm met bakpapier
Rol het deeg uit tot een plak met dezelfde breedte als de cakevorm
Bestrooi met eventueel wat kaneelsuiker en smeer dit uit
Smelt de overige boter, besmeer hier de cakevorm mee en bestrooi de bodem met kristalsuiker
Rol het deeg op en leg deze in de cakevorm met de sluitrand op de bodem, laat 30 minuten afgedekt met vochtige theedoek rijzen
Bestrijk het brood met een losgeklopt eitje en bestrooi met nog wat parelsuiker en kristalsuiker
Bak de suikerbrood in 30 tot 40 minuten gaar
Haal het brood direct uit de cakevorm door deze op te tillen aan het bakpapier, pas op, het brood is zeer heet!
Laat het brood goed afkoelen