Ga terug
+ servings
lava cakejes

Lava cakejes (moelleux au chocolat)

No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 stuks

Dit heb je nodig:

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram roomboter
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram bloem
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels cacao + extra om te bestuiven
  • Snufje zout

Verder

  • 4 ramekins
  • poedersuiker
  • vanille ijs en rood fruit

Zo maak je het:

  • Vet de ramekins in met bakspray, laat deze uitlekken, doe wat cacao in de ramekins en zorg ervoor dat het hele vormpje bestoven is met cacao
  • Verhit de oven voor op 200 graden Celsius
  • Smelt de roomboter en chocolade au bain marie
  • Klop de eieren en eidooiers samen met de suiker en vanille tot een luchtig, geel beslag
  • Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eimengsel
  • Doe als laatste de bloem samen met het zout en cacaopoeder bij het beslag en spatel dit voorzichtig er door heen
  • Vul de ramekins tot 3/4e met het beslag en bak de cakejes 13 minuten in een voorverwarmde oven
  • Maak het cakeje van de rand los met een mes en stort het vervolgens op het bordje en bestuif met poedersuiker
  • Eet het cakeje direct op samen met een bolletje vanille ijs en vers rood fruit