Ga terug
–+ servings
Aardappelgratin

Aardappelgratin

Heerlijke romige ovenschotel met aardappels en kaas
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 750 gram vastkokende aardappelen
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 300 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 100 gram pittige kaas
  • 2 tl tijm
  • Zout en peper
  • Klontje roomboter

Verder

  • Mediumgrote ovenschaal

Zo maak je het:

  • Schil de aardappels, doe deze in een pan met water met wat zout en water en kook de aardappelen circa 10 minuten, laat daarna afkoelen
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius
  • Meng de volgende ingrediënten met elkaar: slagroom, ui, knoflook, melk, 70 gram kaas, peper en 1 tl tijm
  • Snijd de aardappels in gelijkmatige plakjes van circa 3-5 mm dik, bijvoorbeeld met een mandoline
  • Vet de ovenschaal in met het klontje roomboter
  • Leg een laagje aardappels op de bodem van de ovenschaal en giet hierover wat van het mengsel
  • Herhaal stap 6 tot de aardappelplakjes en mengsel op zijn
  • Bestrooi de bovenkant met de overgebleven kaas en 1 tl tijm en bak de gratin gaar in circa 60 minuten
  • Test of de aardappels gaar zijn en of de bovenkant mooi goudbruin is, dan is de gratin klaar!