Ga terug
–+ servings
Tartelettes frambozen chocolade

Tartelettes met frambozen en chocola

Brosse tartelettebodems gevuld met frambozenjam en heerlijke chocoladeganache
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 10 tartelettes

Dit heb je nodig:

Bodem

  • 200 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 2 gram zout
  • 80 gram poedersuiker
  • 125 gram koude roomboter
  • 1/2 ei losgeklopt
  • 8 gram vanillesuiker

Frambozenvulling

  • 250 gram diepvries frambozen
  • 50 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Chocoladeganache

  • 100 milliliter slagroom + 200 gram witte chocolade
  • 100 milliliter slagroom + 100 gram pure chocolade

Verder

  • roze kleurstof
  • Hartjes sprinkles
  • Tarteletteringen
  • Bakspray

Zo maak je het:

Bodem

  • Doe de droge ingrediënten bij elkaar en kneed de boter door het deeg
  • Voeg als laatste het ei toe, kneed kort door tot een samenhangend deeg en verpak dit in plastic folie, leg het voor minimaal 1 uur in de koelkast
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en spray de vormpjes goed in met bakspray
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een dikte van 3 mm en bekleed de tartelette vormpjes hiermee, druk de rand niet teveel aan, prik gaatjes in de bodem zodat het niet op gaat bollen, bewaar het deeg dat je over hebt weer in plastic folie in de koelkast
  • Zet de bakplaat met de bakvormpjes voor minimaal 15 minuten in de koelkast zodat het deeg wat kouder word, hierdoor blijft het zijn vorm houden tijdens het bakken
  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (boven- en onderwarmte) en bak de tartelettes in circa 14-17 minuten goudbruin en verwijder direct na het bangen de ringen en laat afkoelen op een rooster

Vulling

  • Laat de gelatine minstens 30 minuten in koud water weken
  • Doe de (ontdooide) frambozen in een steelpannetje met de suiker en breng aan de kook, laat circa 5 minuten zachtjes doorkoken en roer af en toe door, haal van het vuur
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en laat deze smelten in de warme frambozencoulis, vul daarna de tartelettes tot de helft met de coulis
  • Leg de tartelettes in de koelkast zodat de coulis wat op kan stijven

Ganache

  • Breng 100 ml slagroom aan de kook en giet dit over de witte chocolade, doe dit eveneens met de pure chocoladeganache
  • Roer de ganaches goed door tot het goed gemixt is
  • Vul 5 tartelettes met de witte chocoladeganache en vul de 5 andere met de pure chocoladeganache, laat deze voor een uur opstijven in de koelkast, bewaar de witte ganache
  • Doe wat roze kleurstof bij de witte chocoladeganache, klop dit even luchtig en vul daarna een cornetje hiermee (op Youtube staan wel filmpjes hoe je deze kan maken)
  • Versier de tartelettes met wat streepjes roze ganache en maak het af met de sprinkles